top of page
  • Writer's pictureMiika Kostamo

Blogi kiinteistö- ja rakennusalan mittauksista ja mallinnuksista

Updated: Jan 2, 2023

Tervetuloa mittausten ja mallinnusten blogiinTämän blogin tarkoituksena on jakaa tietoa kiinteistö- ja rakennusalan mittauksista sekä mallintamisesta.


Blogin pohjana ovat Metropoliassa viimeisen reilun 10 vuoden aikana aiheesta pitämäni luennot sekä alaan liittyvät havainnot uuden teknologian käytöstä sekä sen kehityksestä.


Ajatus mittauksia ja mallinnusta käsittelevään blogiin syntyi siitä havainnosta, että aihealue jää usein kahden maailman, digitaalisen ja fyysisen, väliin alalla alan ohjeistuksissa eikä sitä juuri käsitellä yhtenäisenä kokonaisuutena edes mittausalan ammattilaisten toimesta. Mittaaminen, niihin liittyvät mittausperustat sekä mallintaminen ovat pohja kaikille rakennetun ympäristön tiedoille, mukaan lukien tietomallit ja paikkatiedot. Kestävän kehityksen, päästövähennysten sekä rakentamisen kiertotalouden näkökulmasta nämä tarpeet myös lisääntyvät tulevaisuudessa.


Helsingin keskustan huoltotunnelin laserkeilaus 2016.


Blogia kehitetään


Uusia aiheita blogiin tuodaan sitä mukaa kuin oma aika antaa periksi tai keksin jotain omasta mielestäni mielenkiintoista aiheesta kirjoitettavaa. Mikäli keksit jotain blogin aiheeksi sopivaa tai haluat jakaa jotain aiheeseen liittyvää, niin minut tavoittaa helpoiten LinkedIn-profiilini kautta.


9 views

コメント


bottom of page